Μετά την άρση των μέτρων για τον COVID-19, την έναρξη και επαναλειτουργία των προπονητικών κέντρων όπου τηρούνται όλοι οι απαραίτητοι κανόνες υγιεινής και διεξάγονται οι προπονήσεις με ασφάλεια για τους αθλητές και το τεχνικό προσωπικό συνεχίζουμε, ώστε να ξεκινήσουν οι αγώνες όπου πρωταρχικό μέλημα μας είναι η ασφάλεια όλων μας. Ακολουθούν οι κανόνες για την έναρξη και σωστή διεξαγωγή των αγώνων:

 1. Οι αθλητές οι οποίοι έχουν κλινική συμπτωματολογία (έστω και αμυδρή ) π.χ. βήχας, φτέρνισμα, λίγες μυαλγίες, πυρετό (έστω και μικρή πυρετική κίνηση), πονόλαιμο, μειωμένη γεύση και όσφρηση θα πρέπει να μην προσέλθει στις αθλητικές εγκαταστάσεις αλλά να επικοινωνήσει πρώτα με τον οικογενειακό του γιατρό και να εξεταστεί ιατρικά αν κριθεί αναγκαίο. Όταν αναρρώσει θα πρέπει να έχει χαρτί γιατρού (γνωμάτευση) για την επανένταξή του.
 2. Κατά την προσέλευση των αθλητών θα περνάνε από αδρό παθολογικό έλεγχο από τον ιατρό της ομοσπονδίας ο οποίος θα παραλαμβάνει το ιατρικό ιστορικό κάθε αθλητή, υπογεγραμμένο από τον ιατρό κάθε σωματείου. Στη συνεχεία θα επανεξετάζεται παθολογικά (θερμοκρασία, οξυμετρία, ακρόαση κτλ) κάθε αθλητής.
 3. Καθημερινά θα καταγράφονται στο ειδικά διαμορφωμένο έντυπο τα ονόματα των εισερχομένων-εξερχομένων στην εγκατάσταση.
 4. Όλοι οι αθλητές θα πρέπει να τηρούν τις αποστάσεις ασφαλείας (2 μέτρα).
 5. Τεχνικό προσωπικό (προπονητές, γυμναστές κτλ) θα περνάνε και αυτοί κατά την είσοδο τους, από παθολογικό έλεγχο.
 6. Θα πρέπει να υπάρχει κοινόχρηστο αντισηπτικό (ενδεδειγμένο) κατά την είσοδο των αθλητών στις εγκαταστάσεις όπου διεξάγονται οι αγώνες και υποχρεωτικά να χρησιμοποιείται από όλους.
 7. Ο εξοπλισμός π.χ. κουπιά , θα πρέπει να χρησιμοποιείται αποκλειστικά από έναν αθλητή, και στο τέλος κάθε προπόνησης να τοποθετείται σε συγκεκριμένο μέρος για απολύμανση με νερό το οποίο θα περιέχει συγκεκριμένη δοσολογία χλωρίνης.
 8. Απαγορεύεται η χρήση αποδυτηρίων και ντούζ πριν και μετά τον αγώνα.
 9. Απαγορεύεται η χρήση αυτοκινήτων για μαζική μεταφορά αθλητών και εξοπλισμού.
 10. Το τεχνικό προσωπικό όπου θα παραβρίσκεται σε όλους τους χώρους των εγκαταστάσεων όπου πραγματοποιούνται οι αγώνες, όπως και σε λέμβους διάσωσης και παρακολούθησης θα πρέπει να φέρει ενδεδειγμένη μάσκα προστασίας.
 1. Η εγκατάσταση πριν την πραγματοποίηση των αγώνων θα πρέπει να έχει καθαριστεί και απολυμανθεί.
 2.  Απαγόρευση: συνοδών π.χ. Φίλοι, συγγενείς, γονείς οι οποίοι μπορούν να παραβρίσκονται μόνο εκτός των εγκαταστάσεων του αγωνιστικού χώρου.
 3. Όταν οι αγώνες θα διεξάγονται σε ανοιχτές εγκαταστάσεις π.χ. παράλια, θα πρέπει να επισημανθεί ο χώρος όπου θα πραγματοποιηθούν οι αγώνες όπως και να οριστεί η είσοδο και η έξοδο.

Θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε πως η φύση του αθλήματος του Κάνοε-Καγιάκ είναι τέτοια όπου στο νερό, οι αποστάσεις και ο φυσικός αέρας μας επιτρέπει να διοργανώσουμε τους αγώνες με ασφάλεια. Ζητάμε από όλα τα μέλη των συλλόγων να λάβουν παρά πολύ σοβαρά τους κανόνες συμπεριφοράς που ορίζονται παραπάνω. Για οποιαδήποτε διευκρίνιση η ομοσπονδία και ο ιατρός αυτής κ. Λεμονής Αντώνης είναι στη διάθεση σας.

Επιστημονικός Συνεργάτης- Ιατρός Λεμονής Αντώνης

Πελασγίας 10, Περιστέρι

τηλ 2105776400-6972446573

e-mail: alemonis@yahoo.gr

Για την Ελληνική Ομοσπονδίας Κάνοε-Καγιάκ