Με πρωτοβουλία του Εφόρου Ανάπτυξης κ. Μερκούρη Πέτρου ο προπονητής Ανάπτυξης της Ε.Ο.Κ-Κ, κ. Αθανάσιος Δ. Βιλλιώτης, πραγματοποίησε ομιλία παρουσίασης του Κάνοε-Καγιάκ, κατά την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Ναυτικού Ομίλου Ραχών.

Τον Οκτώβριο του 2019, ο Προπονητής Ανάπτυξης είχε επισκεφθεί τον Ναυτικό Όμιλο Ραχών, και είχε συζητήσει με τον Πρόεδρο του Ομίλου κ. Γιώργο Σαμούρη, σχετικά με την ένταξη και δημιουργία τμήματος Κανόε-Καγιάκ. Ο Πρόεδρος του Ομίλου ήταν πολύ θετικός, και είχε υποσχεθεί ότι θα καλέσει τον Προπονητή Ανάπτυξης, να πραγματοποιήσει παρουσίαση του αθλήματος σε εκδήλωση του Ομίλου, όπως και έγινε.

Την παρουσίαση παρακολούθησαν περισσότερα από εκατό άτομα, μεταξύ των οποίων η Δήμαρχος Στυλίδας κα. Βιργινία Στεργίου, η Λιμενάρχης Στυλίδας Πλωτάρχης Λ.Σ κα. Παναγιώτα Παπακωνσταντίνου, μέλη του Ομίλου και κάτοικοι τις περιοχής.

Μετά την παρουσίαση, η Δήμαρχος Στυλίδας συνεχάρη τον Προπονητή Ανάπτυξης για την περιεκτική παρουσίαση ενός αγνώστου αθλήματος για την περιοχή, και υποσχέθηκε ότι θα στηρίξει με όλες της τις δυνάμεις τη δημιουργία και τη πρόοδο τμήματος Κανόε-Καγιάκ στον Ναυτικό Όμιλο Ραχών. Ο Πρόεδρος του Ομίλου και ο Προπονητής Ανάπτυξης, συμφώνησαν, ως επόμενο βήμα, να γίνει τον Μάρτιο παρουσίαση του αθλήματος στα σχολεία της περιοχής. Σύντομα θα σταλεί επιστολή προς την Ε.Ο.Κ-Κ, με αίτημα εντάξεως του Ομίλου στην Ομοσπονδία