Ο ΝΑΣ και ο Ναυτικός Όμιλος Χαλκίδας μονοπώλησαν τα πρωταθλήματα το σαββατοκύριακο που μας πέρασε

Ο Ν.Ο.Χαλκίδας αναδείχθηκε πρωταθλητής Ελλάδας στο 5ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Ωκεάνιου καγιάκ 2020 που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο στο Αυλάκι Αττικής με διοργανωτή την Ελληνική Ομοσπονδία Κάνοε-Καγιάκ και τη συνεργασία του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πόρτο Ράφτη Δ. Μαρκοπούλου που στις εγκαταστάσεις του φιλοξενήθηκε η διοργάνωση.

Τη πρώτη θέση στους άνδρες κέρδισε ο Παν. Μάρκου (ΑΟΘΑ), στις γυναίκες η Ελευθερία Καμινάρη (ΝΟΧαλ), στους εφήβους ο Κων/νος Μπενέτος (ΝΟΧαλ), στις νεάνιδες η Μαριάννα Γκαττ (ΕΝΟΑ) στους παίδες ο Παντ. Τριγώνης (ΝΟΧαλ) και στις κορασίδες η Δήμητρα Δεμερτζή (ΝΟΧαλ).

Πρωταθλητής στο 3ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα SUP μεγάλων αποστάσεων 2020 που διεξήχθη το Σάββατο στην ίδια θαλάσσια περιοχή με μεγάλη συμμετοχή αναδείχθηκε ο ΝΑΣ που συγκέντρωσε 21 βαθμούς.  Νικητές ήταν στους Άνδρες ο Τάσος Τσουρής (ΝΑΣ), στο ΜASTER Ανδρών ο Ορέστης Πολυμενάκης (ΝΟΑλιμου) , στους εφήβους ο Γιάννης Κυριακάκης (ΝΟΧανίων), στις γυναίκες η Μαρία Χαϊδεμένου (ΑΟΘΑ) , στο MASTER Γυναικών η Παναγιώτα Τσαούτου (ΝΟΒΑ) και στις Νεάνιδες η Ιωσηφίνα Μαρινάκου (ΝΑΣ).

Ο ΝΑΣ ήταν πρωταθλητής και στο τεχνικό αγώνα του 5ου Πανελληνίου πρωταθλήματος SUP που επίσης διεξήχθη το Σαββατοκύριακο συγκεντρώνοντας 30,50 βαθμούς έναντι 18 βαθμών του ΝΟ Βάρης Βάρκιζας και 15 βαθμών του ΑΟΘΑ. Τη πρώτη θέση στους άνδρες πήρε ο Τάσος Τσουρής (ΝΑΣ), στους MASTER ο Γιάννης Τούντας (ΝΟΒΒ), στους έφηβους ο Δ. Δουκας ( ΑΟΘΑ), στους Παίδες ο Γιάννης Κυριακάκης (ΝΟΧ), και στους Παμπαίδες ο Ανδρέας Βούλγαρης (ΙΟΘ). Στις γυναίκες πρώτη ήταν η Ευανθία Μπέλλου (ΝΟΒΑ),στις MASTER η Παναγιώτα Τσαούτου (ΝΟΒΑ), και στις Νεάνιδες η Ιωσηφίνα Μαρινάκου (ΝΑΣ).
 

Μιλώντας στην κάμερα της ΕΡΤ ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κάνοε-Καγιάκ Αντώνης Νικολόπουλος τόνισε για τους αγώνες του πρωταθλήματος SUP μεγάλων αποστάσεων «Το άθλημα του SUP γνωρίζει μεγάλη ανάπτυξη, το είδαμε στο πανελλήνιο πρωτάθλημα και πιστεύω ότι τα επόμενα χρόνια θα έρθουν και οι ανάλογες επιτυχίες».

Τους αγώνες παρακολούθησαν , τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα πολλοί φίλοι των αθλημάτων από διάφορα σημεία της περιοχής ενώ τη Κυριακή παραβρέθηκε ο δις Ολυμπιονίκης της Κωπηλασίας Βασίλης Πολύμερος καθως και ο πρόεδρος του ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πόρτο Ράφτη Ιωάννης Μπέης , ο πρόεδρος του Ιστ. Ομ. Αιγαίου Ι.Καραμούζης οι εκπρόσωποι του ΝΑΣ Ν.Ναρινάκος ,του ΕΝΟΑ Ρότζερ Γκαττ και του ΟΘΑ Ν.Νικολαϊδης ο εκπρόσωπος του Λιμεναρχείου Ταξιάρχης Ζαλοκώστας , ο πρόεδρος του Λιμενικού ταμείου Ευάγγελος Δημητρίου , η Γενική Γραμματέας του ΙΟΠΡ Μαριλένα Γκλιάτη-Βαρελα κι ο εκπρόσωπος του Ιστ. Ομίλου Πόρτο Ράφτη Στράτος Τηνιακός