Συνεχίζονται οι επιδείξεις Κανόε-Καγιάκ, σε υπό ένταξη στην ΕΟΚΚ σωματεία.

Στις 31 Οκτωβρίου 2020, πραγματοποιήθηκε επίδειξη σε παιδιά της Ιτέας. Η επίδειξη οργανώθηκε από τον Ν.Ο.Ιτέας με την υποστήριξη του Εφόρου και του  Προπονητού Ανάπτυξης της ΕΟΚΚ κκ Πέτρου Μερκούρη και Αθανάσιου Δ. Βιλλιώτη.

Από την επίδειξη στην Ιτέα.
Μέρος της Ομάδας που παρακολούθησε την επίδειξη κάνοε-καγιάκ στην Ιτέα.

Την επίδειξη πραγματοποίησαν οι αθλητές μέλη της Επιλεγμένης Ομάδας Ανάπτυξης Γιάννης Γιαννακουλάκος, και Στέργιος Στιβακτάκης σε σκάφη Κ-1 και Κ-2, ενώ ο Προπονητής Ανάπτυξης, στην παρουσίασή του, αναφέρθηκε σε όλα τα σημαντικά στοιχεία που θα πρέπει να γνωρίζει όποιος επιθυμεί να ασχοληθεί με το άθλημα (ιστορία αθλήματος, είδη σκαφών, κουπιά, αγωνιστικές αποστάσεις κλπ).

Μετά την επίδειξη από τους αθλητές, περίπου τριάντα παιδιά τάξεων του Δημοτικού, είχαν την πρώτη τους επαφή με το Καγιάκ Σπριντ, αφού μπόρεσαν να κωπηλατήσουν σε σκάφος Κ-2 από την θέση 1, υπό τις οδηγίες του Προπονητού Ανάπτυξης και του αθλητού που καθόταν στη θέση 2.

Τα μέλη των Ομίλων, οι γονείς και τα παιδιά που παρακολούθησαν την επίδειξη, άκουσαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον όσα λέχθηκαν για ένα νέο για εκείνους άθλημα και χειροκρότησαν τους αθλητές που πραγματοποίησαν την επίδειξη καθώς ενθουσιάστηκαν από την εικόνα των Κ-1 και του Κ-2 βλέποντας τους αθλητές να εκτελούν εκκινήσεις, επίδειξη σωστής τεχνικής κωπηλάτισης, ασκήσεις ισορροπίας  κ.α.

Μετά την ολοκλήρωση της επιδείξεως, όλοι οι παρευρεθέντες γονείς ρωτούσαν πότε μπορούν τα παιδιά τους να αρχίσουν προπονήσεις.

Η περιοχή της Ιτέας, έχει πολύ καλές συνθήκες υδάτινου χώρου για προπόνηση στο Κανόε-Καγιάκ.

Η διαδικασία εντάξεως του Ν.Ο.Ιτέας στη δύναμη των σωματείων της ΕΟΚΚ έχει ξεκινήσει και θα ολοκληρωθεί σύντομα, μεγαλώνοντας την οικογένεια του Κανόε-Καγιάκ.