Μόνο γεμάτος εμπειρίες και με θετικά αποτελέσματα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ο απολογισμός της ελληνικής εκπροσώπησης στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Ωκεάνιου Καγιάκ που πραγματοποιήθηκε στο Λανθαρότε των Καναρίων Νήσων στον Ατλαντικό ωκεανό ,τις πρώτες ημέρες του Ιουλίου.

Η συμμετοχή ήταν αθρόα από όλο τον κόσμο φτάνοντας τους 240 αθλητές κι αθλήτριες από 22 χώρες ανάμεσα στους οποίους και το ελληνικό δίδυμο που αποτελούσαν οι Χρήστος Δρούζας και Αγγελική Γιαννοπούλου που μαζί με τον συνοδό επικεφαλής της αποστολής και έφορο δημοσίων σχέσεων της ΕΟΚΚ Νίκο Κουριδάκη εκπροσώπησαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα ελληνικά χρώματα.

Παρά το εξαιρετικά δύσκολο στίβο που είχε στηθεί κυριολεκτικά στον (Ατλαντικό) Ωκεανό οι δυο Έλληνες τα πήγαν περίφημα.

Ο Χρήστος Δρούζας πήρε την 44η θέση στην κατηγορία του (Senior M) ενώ η Αγγελική Γιαννοπούλου κατέλαβε την 19η θέση στη δική της κατηγορία (Senior F) κερδίζοντας ωστόσο εμπειρίες που δύσκολα θα είχαν την ευκαιρία να ζήσουν σε άλλη διοργάνωση. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο στίβος έφτανε τα 27 χλμ. στην ανοιχτή θάλασσα .

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την International Canoe Federation (ICF) και τον MARIO SANTOS για όλη του την υποστήριξη πριν και κατά τη διάρκεια των διεθνών αυτών αγώνων