Με την συμμετοχή του Κωνσταντίνου Μπενέτου στον ημιτελικό των 500μ. έκλεισε η παρουσία της Ελλάδος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κάνοε-Καγιάκ Ανδρών – Γυναικών της Κοπεγχάγης. Ο νεαρός αθλητής τερμάτισε στην 9η θέση και αποκλείστηκε από την συνέχεια του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος. Ωστόσο η Ελλάδα μόνο αισιόδοξη μπορεί να δηλώνει από την παρουσία των αθλητών της στις τελευταίες κορυφαίες διοργανώσεις. Εκεί όπου τα νέα παιδιά ξετύλιξαν το ταλέντο τους κι έδειξαν ότι όλο το μέλλον τους ανήκει.

“Θέλουμε να πιστεύουμε ότι το κέρδος για τους 18χρονους αθλητές μας που ήρθαν εδώ στο πλαίσιο και του προγράμματος ανάπτυξης της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας (ICF), είναι οι εμπειρίες από διοργανώσεις αυτού του επιπέδου, συναγωνιζόμενοι Παγκόσμιους Πρωταθλητές και Ολυμπιονίκες» τόνισε ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Βασίλης Μπάμπος που ήταν ο αρχηγός της αποστολής στην Κοπεγχάγη ενώ συνέχισε λέγοντας « Από εδώ και στο εξής αυτό που απαιτείται είναι δουλειά , πολύ δουλειά απ’ όλους. Και από τους αθλητές στα σωματεία τους με του εξαιρετικούς προπονητές που διαθέτουν, αλλά και από την Ομοσπονδία που πρέπει να βρει τρόπο να στηρίξει τις προσπάθειες των αθλητών, μέσα βέβαια στο στενό οικονομικό πλαίσιο που υπάρχει και που φυσικά δεν ορίζεται από εμάς”.

Γιάννης Σκούρτης «Παρακαταθήκη για το μέλλον οι φετινές διακρίσεις»

«Έκλεισε μια πετυχημένη αθλητική χρονιά για την οποία πρέπει να είμαστε ικανοποιημένοι και αισιόδοξοι για το μέλλον μας όπου έχουμε βάλει στόχο ακόμα μεγαλύτερες διακρίσεις» τόνισε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γιάννης Σκούρτης και συμπλήρωσε

«Οι φετινές διεθνείς διακρίσεις περιλαμβάνουν δύο τέταρτες θέσεις στο Ευρωπαϊκό και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σπριντ με τον Χρήστο Μάτσα στην ηλικιακή κατηγορία των Εφήβων και μια θέση στο final B’ με τον Κωνσταντίνο Μπενέτο, όπως και μια σημαντική διάκριση με το πρώτο μετάλλιο που κατακτά η χώρα μας στην παγκόσμια διοργάνωση των Olympic Hopes με τον 15-χρονο Κωνσταντίνο Μεταξά.

Ακόμα το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο του SUP με την Πέννη Τσαούτου, το ασημένιο μετάλλια του Ομαδικού των αντρών με τους Γ.Φράγγο, Α.Τσουρή ,Αλ. Πραππα, Β. Σαμνιωτη. και το χάλκινο μετάλλιo στο ομαδικό Νεανίδων με τις Κ.Λογοθέτη, Ι. Μαρινάκου. Και Μ. Μπερη καθώς και άλλες θέσεις όπως μια 4η, μια 5η και μια 8η κλπ στην ίδια διοργάνωση.

Αυτές οι διακρίσεις μας δείχνουν το υψηλό επίπεδο των Ελλήνων αθλητών και μας γεμίζουν ελπίδες για το άμεσο μέλλον για συμμετοχές σε περισσότερους διεθνείς αγώνες και επερχόμενες διακρίσεις. Είναι μια παρακαταθήκη που θα δουλέψουμε να εδραιωθεί και να μεγαλώσει»