Στο πρώτο αγώνα της χρονιάς, στη  Β´ φάση του Παγκόσμιου Κυπέλλου Ανδρών Σπριντ  που πραγματοποιήθηκε στο Ποζναν της Πολωνίας  26-29/5/2022 συμμετείχε η Εθνική Ομάδα με τον Μάτσα Χρήστο.

Νέα αρχή για την Εθνική Ομάδα Κάνοε- Καγιάκ Σπρίντ  με νέο Τεχνικό Σύμβουλο κον Sasa Radmanovic που έχει φέρει νέο αέρα και όρεξη στους αθλητές που δουλεύουν συστηματικά και πλέον κάθε μήνα παρακολουθούν τα κοινόβια στο Σχινιά.

Ο Χρήστος  Μάτσας αγωνίστηκε στις 26/5/2022 στη Ά προκριματική σειρά από τις τέσσερεις στο Κ1 200μ με ορισμένους από τους κορυφαίους αθλητές στο κόσμο και κατάφερε να πάρει την πρόκριση στα ημιτελικά του αγωνίσματος του και να διεκδικήσει ένα εισιτήριο για τους τελικούς της Κυριακής.

Λόγω έντονης κακοκαιρίας και με καθυστέρηση μιας ημέρας πραγματοποιήθηκε  ο ημιτελικός των 200μ και ο αθλητής μας δε κατάφερε να προκριθεί στα τελικά του αγωνίσματος.

Εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών όλοι οι FINAL B ακυρώθηκαν.

Επόμενος αγώνας για την Εθνική Ομάδα Κάνοε- Καγιάκ Σπρίντ  είναι το Ευρωπαϊκό  Πρωτάθλημα Εφήβων-Νεανίδων και Νέων Ανδρών-Γυναικών στο Βελιγράδι που θα συμμετάσχουν 11 αθλητές και αθλήτριες.