Η Ελληνική Ομοσπονδία Κάνοε- Καγιάκ Όρθιας Σανιδοκωπηλασίας, Κυματολίσθησης με Σανίδα, ανέλαβε τη διοργάνωση  του Παγκοσμίου Κυπέλλου SUP η οποία ανατέθηκε από την ΕΟΚΚ στο Ναυτικό Αθλητικό Σύλλογο Αγίου Νικολάου στην Κρήτη.  Ο Ναυτικός Αθλητικός Σύλλογος σε συνεργασία με την Ομοσπονδία θα αναλάβει την οργάνωση και διεξαγωγή του Παγκοσμίου Κυπέλλου στις  7-9 Ιουλίου 2023  στον Άγιο Νικόλαο στην Κρήτη, έναν δημοφιλή τουριστικό προορισμό που διαθέτει επίσης συνθήκες SUP Παγκόσμιας κλάσης.

Τα χρηματικά έπαθλα θα είναι διαθέσιμα για αγώνες σπριντ, τεχνικούς αγώνες και αγώνες μεγάλων αποστάσεων. Η προσθήκη του Παγκοσμίου Κυπέλλου στην  Κρήτη σημαίνει ότι η Παγκόσμια Ομοσπονδία Κάνοε  θα διεξάγει διεθνείς εκδηλώσεις SUP στην Ευρώπη, τη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη φέτος.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που μπορούμε να συνεργαστούμε με   την Ε.Ο.Κ-Κ  και το  σωματείο του Αγίου  Νικολάου  για να διοργανώσουμε ένα επιπλέον Παγκόσμιο Κύπελλο αυτή τη σεζόν», δήλωσε η πρόεδρος της επιτροπής ICF SUP, Naomi Horvath η οποία κατά τη διάρκεια του Ευρωπαϊκού Συνεδρίου που έγινε στα Χανιά είχε την ευκαιρία να επισκεφτεί τον Αγ.Νικόλαο και να δώσει το πράσινο φως για την ανάθεση της διοργάνωσης.

«Η οργανωτική επιτροπή είναι πολύ έμπειρη και είμαστε σίγουροι ότι οι αθλητές μας θα λατρέψουν να αγωνίζονται σε έναν τόσο όμορφο προορισμό» πρόσθεσε.

Το Παγκόσμιο Κύπελλο  SUP Αγίου Νικολάου θα περιλαμβάνει αγώνες για junior, masters και elite αθλητές και θα είναι ανοιχτό σε οποιονδήποτε επιθυμεί να αγωνιστεί.

Το Παγκόσμιο Κύπελλο θα προσφέρει το επιπλέον κίνητρο καθώς αποτελεί βαθμολογικό αγώνα κατάταξης για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2023 που θα διεξαχθεί στην Ταϊλάνδη.