Την Κυριακή 07 Απριλίου 2024 θα διεξαχθεί το 9ο   Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κάνοε-Καγιάκ Μεγάλων Αποστάσεων & η Πανελλήνια Συνάντηση Ανάπτυξης Κάνοε-Καγιάκ Μεγάλων Αποστάσεων που θα πραγματοποιηθεί με συνδιοργανωτή  τον  Ναυτικό Αθλητικό Όμιλο Καλαμαριάς Θεσσαλονίκης και τα δύο Πρωταθλήματα θα διεξαχθούν στις εγκαταστάσεις του Ομίλου, με τη συμμετοχή 15  Σωματείων και 150  αθλητών περίπου.

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κος Σκούρτης Ιωάννης καλωσορίζει τους συμμετέχοντες αναφέροντας: 

΄΄Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι με το γεγονός ότι πραγματοποιούμε για πρώτη φορά τα Πανελλήνια  πρωταθλήματα Κάνοε-Καγιάκ Μεγάλων Αποστάσεων  στην όμορφη συμπρωτεύουσα Θεσσαλονίκη και ειδικότερα στην Καλαμαριά. Αυτό το οφείλουμε κυρίως στον Ναυτικό Αθλητικό  Όμιλο της Καλαμαριάς που μας πρότεινε αυτή τη συνδιοργάνωση.

Για όλους μας είναι μια σημαντική στιγμή, αλλά πολύ περισσότερο για τους αθλητές που μετά από μια χρονιά προπονήσεων και προσωπικών θυσιών, έφτασε η ώρα να αγωνιστούν και να συναγωνιστούν. Η συμμετοχή όλων των αθλητών και η προσπάθεια τους στην ευγενή άμιλλα μας τιμά και μας κάνει περήφανους. Ελπίζουμε να σταθούμε αντάξιοι και να συνεχίσουμε να προσφέρουμε στους αθλητές τις καλύτερες συνθήκες άσκησης του αθλήματος.

Με τη συνεργασία και τη συμμετοχή όλων των Ομίλων μας ελπίζουμε και σε μελλοντικές συνδιοργανώσεις. Μόνο συλλογικά θα πετύχουμε να δούμε το άθλημα που όλοι αγαπάμε να λαμβάνει την αναγνώριση που του αξίζει.΄΄

Εύχομαι να απολαύσουμε όλοι μαζί τους φετινούς αγώνες

  Αναλυτικά το πρόγραμμα  έχει ως εξής:

Ώρα: 09:00  κατηγορία Πραγωνιστική Αγοριών

Ώρα: 09:15  κατηγορία Πραγωνιστική Κοριτσιών

Ώρα: 09:30  κατηγορία Παίδων Αρχαρίων

Ώρα: 09:55  κατηγορία Κορασίδων Αρχαρίων

Ώρα: 10:20  κατηγορία Παγκορασίδων

Ώρα: 10:45  κατηγορία Παμπαίδων

Ώρα  11:10 κατηγορία Ανδρών-Εφήβων

 Ώρα  12:00 κατηγορία Γυναικών – Νεανίδων – Κορασίδων

Ώρα 12:45  κατηγορία Παίδων .

Μετά τη λήξη των αγώνων θα ακολουθήσουν  οι απονομές